Vlore

Vlora eshte Ikona e turizmit Shqiptare, te besh pushime ne Vlore eshte nje eksperienc e paharrueshme .Vlora shtrihet ne anen jug perindimore te Shqiperise , ne brigjet e detit Adriatik dhe detit Jon , porti qe shikon ne kanalin e Otrantos nuk eshte me larg se 55 milje detare ( afersisht 90 km ) nga kepi i Palascia , pika me lindore e bregdetit te Salentos, ndersa distanca nga Kepi i Palasoia dhe Kepit te Gjuhezes eshte afersisht 71 km ( 45 milje detare ). Vlora eshte e mbrojtur nga ishulli i Sazanit dhe Kepi i Gjuhezes , pika me veriore e Karaburunit.Plazhet e arta , deti kristal , qyteti i vjeter, porti , kodrat, ishulli i Sazanit, gadishulli i Karaburunit, shpella e Ali Haxhis, Kanina, Manastiri ne Zvernec, Narta, qyteti i vjeter i Orikumit, Llogaraja jane destinacionet qe cdo turist duhet te vizitoj.Mos te harrojm Restorantet me menune eksklusive te prodhimeve te detit , peshku krudo eshte specialitet i ketyre restoranteve me cmimet me te uleta ne te gjithe Europen, restorantet tradicionale , lokalet ne Lungomare , diskotekat me emer , por Vlora ka dhe zonat qe dhurojn nje qetesi te papershkruar , plazhet e qeta dhe jo te frekuentuara , perendime unike.Per te levizur ne Vlore , mjafton te merrni me qera nje skuter, vespa , motorr kros, motorr te shtrire motorr me 4 rrota ose makine me qera nese jeni nje grup turistesh. Pushime te mbara